علل ایجاد کلاب فوت (پا چنبری)
عارضه پاچنبری (کلاب فوت) یک بدشکلی است که در آن پای نوزاد به داخل میچرخد و اغلب چنان شدید است که کف پاها به داخل یا حتی رو به بالا میچرخد. تقریباً از هر 1000 نوزاد متولد شده یکی به عارضه پا چنبری دچار است، که به همین دلیل این عارضه یکی از شایعترین بدشکلیها مادرزادی پا محسوب میشود. پا چنبری (کلاب فوت) در طول دوره نوزادی ایجاد درد نمیکند. البته، اگر این عارضه درمان نشود، پا همانطور بدشکل باقی خواهد ماند، و نوزاد قادر نخواهد بود که به شکل طبیعی راه برود. اما، با درمان مناسب، اکثر کودکان مبتلا به این عارضه میتوانند بدون آنکه آثار چندانی از تغییر شکل در پایشان باقی بماند، فعالیتهای جسمانی بسیار متنوعی را انجام دهند.
علت ایجاد پا چنبری
پا چنبری در بعضی موارد صرفاً نتیجه قرار گرفتن جنین در حالتی نامناسب در رحم مادر (پا چنبری وضعیتی) است. اما پا چنبری غالباً پیآمد ترکیبی از عاملهای ژنتیکی و محیطی است که کاملاً شناخته شده نیستند. ابتلا یکی از اعضاء خانواده به این عارضه احتمال پا چنبری شدن نوزادان دیگر را افزایش میدهد. همچنین اگر یکی از فرزندان خانواده با این عارضه متولد شد، احتمال این که فرزند بعدی نیز دچار این نقص مادرزادی باشد به نحو قابل توجهی افزایش مییابد.
به علت ارتباط کلاب فوت مادرزادی با عارضههایی مانند اسپینا بیفیدا (مهره شکاف)، بروز این نقص گاهی بیانگر وجود مشکلات جسمی جدیتر است. به همین دلیل نوزاد باید به محض تشخیص پا چنبری کاملاً معاینه شود و آزمایشهای لازم انجام شود. پا چنبری گاهی نتیجه وجود مشکلاتی مانند آسیب مغزی یا سکته مغزی است که سیستمهای استخوانی، عصبی و عضلانی را تحت تأثیر قرار میدهد.