پرخوری چه خطراتی برای سلامت کودکان دارد
این اختلال باعث چاقی کودکتان می شود که این مشکل باعث نمایان شدن برخی از بیماری ها در افراد چاق می باشد. در ذیل به آن ها اشاره می نماییم:
۱- آسم
۲- دیابت
۳- بیماری های قلبی و عروقی
۴- آپنه خواب
۵- بالا رفتن فشار خون
۶- کلسترول بالا
۷- درد در عضلات و همچنین مفاصل
۸- دچار افسردگی شدید
۹- پدیدار شدن اختلالات گوارشی
۱۰- برخی از سرطان ها
بررسی نشانه های پرخوری در کودکان:
اشتیاق شدید به خوردن غذا از نشانه های بارز در اختلال پرخوری کودکان می باشد. دیگر نشانه های این اختلال عبارتند از:
۱- مرتب غذا خوردن در طول روز
۲- خوردن مقدار زیادی غذا به طور مرتب
۳- داشتن احساس استرس و یا تنش
۴- مخفی یا انبار نمودن غذاها جهت پنهانی خوردن آن ها
۵- نداشتن توانایی در کنترل وزن بدن
۶- ناتوانی در کنترل گرسنگی
۷- داشتن احساس انزجار ، ناراحتی و یا گناه بعد از پرخوری نمودن
۸- پس از خوردن غذا احساس رضایت ندارد
روش های پیشگیری از پرخوری در کودکان
پرخوری کردن اگر به عادت تبدیل شود، می تواند سلامت جسمی کودک را به خطر بیندازد. داشتن اضافه وزن در دوران کودکی ریسک مبتلا شدن به بیماری های زیادی را در پی خواهد داشت. بنابراین در پرخوری نمودن کودکان، پیشگیری بر درمان مقدم است. اگر نمیخواهید کودکتان دچار اختلال پرخوری شود، باید قبل از هر کاری اطلاعات خود را در خصوص میزان انرژی و همچنین مواد مغذی مورد نیاز فرزندتان بر طبق جنس، سن و فعالیت بدنی او تکمیل نمایید.
در ادامه به مواردی اشاره می نماییم تا با استفاده از آن ها بتوانید پرخوری در کودکتان را پیشگیری نمایید.
۱- مدیریت نمودن استرس در کودکان:
اگر به کودک خود در کنترل استرس کمک نمایید، می توانید تا حد زیادی جلوی پرخوری او را بگیرید. کودک خود را تشویق کنید تا ورزش های آرامش بخش مثل مدیتیشن ، نفس عمیق و یوگا را انجام دهد.
۲- پیروی از برنامه غذایی مشخص:
به کودک خود صبحانه ای کامل دهید تا بتواند اشتهایش را در طول روز مهار نموده و انرژی لازم را جهت سوخت و ساز آن داشته باشد. سپس بعد از صبحانه باید به فکر ۲ وعده بسیار متعادل برای ناهار و شام باشید، در بین این وعده ها می توانید برای کودک خود میان وعده هایی مناسب که برای او مفید باشد را در نظر بگیرید. کودک خود را را به عادت از این برنامه غذایی متعهد نموده و اجازه ندهید وعده ای از قلم بیفتد.
۳- ورزش کردن:
ورزش کردن روشی عالی برای کنترل پرخوری می باشد که با این روش علاوه بر کاهش وزن کودکتان، می توانید در بهبود خلق و خوی او تاثیر بگذارید و استرس او را کاهش دهید. ورزش نمودن کمک می نماید تا فرزندتان بتواند بر پرخوری های احساسی غلبه نماید.
۵- جلوگیری از رژیم های سخت:
هنگامی که کودکتان از یک برنامه غذایی بسیار محدود شده استفاده می نماید، در طول زمان میلش به خوردن غذا بیشتر شده و تمایل به پرخوری پیدا می کند. فرزندتان را از گرفتن چنین رژیم هایی منع نموده و تشویقش نمایید تا متعادل غذا بخورد.
http://mehrbrainclinic.com.