توصیه هایی جهت پیشگیری از افسردگی در کودکان
توصیه هایی جهت پیشگیری از افسردگی در کودکان
یکی از مهمترین علت افسردگی در کودکان رفتار پدر و مادر در محیط خانه است.
۱- در برخورد و رفتار با کودک، والدین باید با توجه به جنسیت فرزندشان با آنها ارتباط برقرار نمایند، زیرا نیازها و واکنش های فردی در دختران و پسران متفاوت می باشد که در صورت عدم توجه به آنها عوارضی مانند افسردگی را در بر خواهد داشت.
۲- ارتباط نسبی در مورد خصوصیات فیزیولوژیک و تغییرات مربوط به آن بخصوص در دوران بلوغ فرزندان و داشتن برخوردهای مناسب.
۳- توجه خانواده به ارتباطات خود و ساختن محیطی سالم برای رشد طبیعی کودک و همچنین پیشگیری از مشاجرات خانوادگی جهت حفظ امنیت عاطفی اعضای خانواده ها از طریق ارتباط با یکدیگر.
۴- افزایش نقاط مثبت رفتاری و عملکرد کودکان با استفاده از پاداش نقدی ، کلامی و غیر کلامی .
۵- توجه نمودن به علایق کودکان و ارائه پاسخی مناسب به آن ها.
۶- توجه نمودن به موفقیت تحصیلی فرزندان و تلاش جهت شکوفایی توانایی های ذهنی آنان.
۷- تشویق به شرکت در فعالیت های ورزشی، علمی، هنری و استفاده درست از اوقات فراغت.
درمان کودکان دارای افسردگی:
کودکانی که دارای افسردگی می باشند، باید آن ها را حمایت نموده و به سمت سلامتی سوق دهید. افسردگی کودکان به خودی خود درمان نمی شود. در ادامه به چند مورد از راهکارهای درمان اشاره می نماییم:
۱- به پزشک عمومی، پزشک اطفال، روانپزشک و یا روانشناش مراجعه نمایید. متخصصان خواهند توانست افسردگی کودکتان را تشخیص دهند.
۲- اگه کودکتان برای بازگویی مشکلاتش به شما دچار مشکل است، از او بخواهید که با بزرگسال دیگری که مورد اعتمادش هست صحبت کند. البته همواره طوری رفتار کنید که کودکتان متوجه حمایت و همراهی شما باشد.
با درمان کودک خود در برابر افسردگی خواهد توانست بهتر و سریع تر رشد کند، همچنین افسردگی کودکتان در آینده ادامه دار نخواهد شد.
کارهایی که می توانید برای بهبود کودکتان انجام دهید:
۱- اگر کودکتان دارای افکار منفی می باشد ، می توانید به او افکار مثبت را آموزش دهید. به طور مثال: می توانید بگویید “وقتی اینکارو با هم انجام میدیم، من واقعا لذت می برم”، “واقعا خوش گذشت” یا “میدونستم که می تونی انجامش بدی”.
۲- اگر کودکتان اضطراب دارد ، می توانید کارهایی که باعث کاهش استرس او می شود را در منزل انجام دهید.
۳- بازی و نرم افزارهایی که باعث کاهش استرس می شود را در تلفن همراه یا تبلتتان نصب نموده و اجازه دهید کودک از آن استفاده نماید.
۴- به صحبت های کودکتان گوش دهید و به احساساتش احترام بگذارید.
۵- با پزشک معالج کودکتان درباره چگونگی کمک به درمان صحبت نمایید.
۶- اگر فرزندتان به مدرسه می رود، از مشاور و معلم مدرسه کمک بگیرید.
اگر کودکتان دچار افسردگی است، امکان دارد تمایلی به دیدن دوستانش، انجام بازی های جسمی و خوشگذرانی نداشته باشد. اما انجام این کارها مفید خواهد بود
http://mehrbrainclinic.com.
.