درمان زانو (پا) ی پرانتزی
هنگامی که زانوها حالت پرانتزی داشته باشند، بر خلاف زانوی ضربدری، زمانی که شما ایستادهاید زانوهایتان از همدیگر فاصله زیادی دارند، حتی اگر مچ پاهایتان به همدیگر چسبیده باشد. اصطلاح پزشکی برای زانوی پرانتزی، ژن-واروم است. این بدشکلی یا دفرمیتی بیشتر از همه در بین کودکان و افراد زیر 18 سال شایع است. نام زانوی پرانتزی به خاطر شکل خاصی که ران و ساق پاها پیدا میکنند، بر روی این عارضه گذاشته شده است.
درمان پا و زانوی پرانتزی
ویتامین D و رژیم غنی از کلسیم
رژیم غذایی غنی از ویتامین D و کلسیم نقش مهمی در ایجاد مفاصل و استخوانهای قوی ایفا میکنند. به علاوه، اگر فرد بالغ باشد، باعث حفظ مفاصل و استخوانها نیز میشود. ترکیب مواد مغذی مهم مانند موادی که در روغن ماهی و دانههای رژیمی یافت میشوند، در تغییر این وضعیت مفید هستند. بزرگسالانی که پاهای پرانتزی دارند باید رژیم غذایی خود را بررسی کنند و اطمینان حاصل کنند که رژیم غذایی آنها شامل این موارد است.
آنتی بیوتیکها
در بزرگسالانی که پای پرانتزی دارند، برخی از عفونتهای استخوانی مانند عفونتهای باکتریایی که منجر به پوکی استخوان میشوند را میتوان با آنتی بیوتیک درمان کرد.
کفش
در خصوص کفش، یک قاعده کلی این است که کفشهای تخت و کفشهای پاشنه بلند را نادیده بگیریم زیرا متاسفانه آنها توجه فرد را به منحنی بیرونی پا جلب میکنند. بنابراین اگر پای پرانتزی دارید بهتر است کفشهای دارای پاشنه متوسط داشته باشید.
بریس های پزشکی
پاهای پرانتزی در بزرگسالان که به علت آرتریت زانو یا فرسایش غضروف مفصل زانو بوجود میآیند میتوانند به راحتی با استفاده از داروهای تجویزی مانند نسخههای ضد التهابی و بریسها اصلاح شوند. از این رو این داروها برای بزرگسالانی که پاهای پرانتزی دارند مفید خواهند بود.
فیزیوتراپی
فیزیوتراپی نقش مهمی در اصلاح پاهای پرانتزی دارد. هنگامی که بیمار دراز کشید، متخصص فیزیوتراپی پاهای او را به عقب و جلو حرکت میدهد. این در واقع یک روش موثر برای رفع پاهای پرانتزی در کودکان و بزرگسالان است. این روش به شما کمک میکند تا بدون نیاز به تلاش و زمان زیاد، به درستی راه بروید.
ماساژ درمانی
در ماساژ درمانی، درمانگر پاها را در جهات مختلف حرکت میدهد تا انعطاف بیشتر یافته و صاف شوند. درمانگر زمانی که فرد دراز کشیده است پاها را عقب و جلو میکند.
ورزش
ورزشهای مخصوص اصلاح زانو پرانتزی موجب تقویت عضلات ران پا و پشتیبانی بیشتر از مفصل زانو میشوند. البته این تمرینات تاثیر بسیار کمی در اصلاح حالت پرانتزی بودن پاها دارند (خصوصا در مواردی که دفرمیتی پاها شدید است). این تمرینات تنها برای افرادی موثرند که میزان خمیدگی و انحراف پای آنها، خفیف است.معمولا برای اصلاح پای پرانتزی، تمریناتی تجویز میشوند که موجب تقویت عضلات ران پا میشوند. این تمرینات موجب میشوند که فشار کمتری بر مفاصل و تاندونهای پا وارد شود.