درمان کمرد درد با لیزر
هر روز بر تعداد بیماریهایی که از لیزر درمانی در آن استفاده میشود، اضافه میشود. کارایی لیزر را میتوان در دو بخش لیزرهای جراحی و ترمیمی طبقهبندی کرد. در جراحیهای لیزری،
لیزر به عنوان چاقویی بسیار ظریف و حساس استفاده میشود. مدت استفاده از نور به جای چاقوی جراحی بیش از چهار دهه است. در این تکنیک میزان خونریزی، آلودگی و عفونت به مراتب کمترو سرعت بهبودی زخم بسیار زیاد است علاوه بر این، جراحی با دقت و سرعت بالاتری صورت میگیرد.
لیزر ترمیمی با اثرات ضد درد،ضد التهاب و سرعتبخشی در ترمیم ضایعات و زخمها یک درمان کاملا بدون عارضه است و در زیرشاخههای پزشکی به طور عمده در زمینه کاهش درد و ترمیم زخمها استفاده میشود. استفاده از لیزرهای ترمیمی در برخی موارد میتواند از انجام عملهای جراحی جلوگیری کند و زمان بهبودی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. کاهش مصرف دارو و عوارض دارویی از دیگر مزایای لیزر درمانیاست.لازم به ذکر است که لیزرهای جراحی و لیزرهای ترمیمی هر کدام کاربرد و جایگاه خود را دارند و امروزه تکنیکهای مکمل و توام این دو لیزر بیشترین پاسخ درمانی را دارند.
تعدادی از بیماریهای ایجاد کننده کمردرد که بطور موثری با لیزر قابل درمان هستند عبارتند از:
- تنگی کانال نخاعی
- بیماری دیسک
- درد ارتروز (استئوارتریت). ارتروز بیماری تخریب غضروف مفاصل است.
درمان دیسک کمر با لیزر در 60 درصد موارد باعث بهبودی درد می شود. گرچه برخی بیماران در یک تا دو هفته اول لیزر درمانی دیسک کمر احساس بهبودی می کنند، اما درمان کامل کمردرد نیاز به 6 تا 8 هفته درمان بالیزر دارد.