صرع در اثر ضربه مغزی
بررسی خصوصیات روانی و اجتماعی بیماران مبتلا به صرع در اثر ضربه مغزی
صرع پس از ضربه مغزی یکی از عوارض شایع ناشی از تروماهای مغزی است.
آسیب های مغزی:
صدمه مغزی می تواند به صورت له شدگی و یا کوفتگی مغز، خونریزی و هماتوم مغزی ،شکستگی استخوان جمجمه در هر کدام از مناطق مغزی در دوران نقاهت و پس از ترخیص از بیمارستان دچار مشکلات روانی متعدد می شوند.
صرع در اثر ضربه مغزی
نتیجه بررسی بیماران:
در مطالعه انجام شده ۱۱ درصد از بیماران پس از ضربه مغزی دچار ضربه شده بودند اکثریت واحدهای تحت پژوهش در هفته اول بعد از ضربه دچار تشنج شده فنی توئین بود بیشترین اختلال روانی ناشی از صرع در اثر ضربه مغزی افسردگی بود چهار نفر از بیماران با تشخیص خودکشی بعد از ضربه مغزی مجدداً در بیمارستان بستری شدند که یک مورد منجر به مرگ شد.
اختلالهای ناشی از صرع بعد از ضربه:
سایر اختلال های شایع ناشی از صرع در اثر ضربه مغزی شامل احساس گیجی ، بی ثباتی خلقی، پرخاشگری ،فراموشی ، سایکوز و اوتیسم بود .
در اکثر بیماران مشکلاتی نظیر انزوا ، از دست دادن شغل و از هم پاشیدگی خانوادگی به وجود می آید.
بخوانید : درمان صرع کودکان !
زمان بروز تشنج:برحسب زمان بروز تشنج ،هر چه فاصله زمان تشنج از زمان وقوع ضربه بیشتر باشد احتمال وقوع صرع بیشتر است ، به طوری که تشنج ها بلافاصله و تا چند ساعت بعد از ضربه پیش آگهی خوبی دارد و به درمان دارویی جواب می دهد. بیشتر افراد مبتلا به صرع در سه ماه بعد از ضربه دچار تشنج می شوند و بیشتر در ناحیه پاریتال و فرونتال آسیب دیده بودند اکثریت بیماران مبتلا به صرع و اختلال شخصیتی و خلقی از ناحیه فرونتال آسیب دیده بودند. بررسی ریسک فاکتورهای موثر در ایجاد صرع دیررس مثل بروز تشنج در هفته اول ،وجود هماتوم ، شکستگی فراموشی ، حجم توده مغزی وجود علائم فوکال عصبی و مراقبت های پرستاری بعد از ضربه مغزی برای پیگیری بیمار در مطب و منزل و بیمارستان ضروری به نظر می رسد.با این اقدام ها کنترل و کاهش حمله های صرع در اثر ضربه مغزی می تواند عملی شود.
http://mehrbrainclinic.com.