بازی درمانی کودک محور ، مبتنی بر رابطه کودک و والدین
با استفاده از گروه های کوچک، اصول و مهارت های اولیه بازی درمانی کودک محور به والدین آموزش داده می شود. در بازی درمانی کودک محور ارتباط درمانی والد و کودک بر حل مشکل متمرکز است تا ارتباط بین کودک و والد افزایش یابد.بازی یک روش اولیه کودکان برای بیان کردن خودشان می باشد، بنابراین در سی پی آر تی بازی به عنوان وسیله ای برای تسهیل تعامل و افزایش ارتباط بین کودک و والد بکار برد و والدین مهارت های جدید را در ۳۰ دقیقه بازی هفتگی تمرین می کنند و تجربیات خود را به گروه گزارش می کنند.
اهداف بازی درمانی برای والدین
یادگیری اصول و مهارت های بازی درمانی کودک محور
یادگیری چگونگی تشویق خودمداری، مسئولیت پذیری و اعتماد به نفس در کودکان
رشد درک و نگرش واقع بینانه نسبت به خود و کودک
افزایش پذیرش خود و اعتماد به نفس والدین در توانایی های خود
رشد مهارت های فرزندپروری موثر بر اساس تکامل راهکارهای مناسب
اهداف بازی درمانی برای کودکان
تجربه کردن مثبت تر احساسات عزت نفس، ارزش، اعتماد به نفس و شایستگی از طریق احساس پذیرش، درک تغییر هرگونه برداشت های منفی احساسات ، نگرش ها و رفتار والد از طریق اعتماد و احساس امنیت ، کاهش یا از بین بردن رفتار مشکل ساز ، رشد منبع درونی کنترل (کنترل خود) ،تبدیل به خود مداری بیشتر ، مسئولیت پذیری کارها و در نهایت روش های مناسب در بیان و برآوردن نیازها
اهداف برای رابطه والدین و کودک
تقویت رابطه والدین و کودک و پرورش حس اعتماد، امنیت و نزدیکی برای والدین و کودک
بهبود تعاملات خانواده و ابراز محبت
افزایش سطح شادی و لذت بین والدین و کودک
بهبود مقابله با استرس و حل مشکل
چند بازی ساده با کودک بیش فعال
1- بازی با لیوان آب
۲- بازی با برگ کاغذ
۳- راه رفتن روی جدول
۴- بازی فوت کردن شمع
۵- بازی با توپ تخم مرغی
این بازی ها، برخلاف ظاهر ساده ای که دارند، برای بچه هایی که دچار بیش فعال کمبود توجه دارند خیلی سخت هستند، چرا که این بازی ها تاثیر مستقیمی روی مغز بچه ها می گذارند و باعث ایجاد تمرکز و تقویت حافظه و دقت آن ها می شوند.معمولا بچه های خیلی زود از انجام این بازی ها خسته می شوند که این خستگی را می توانیم با شاد کردن محیط بازی و فشار نیاوردن به کودک کمتر کنیم. ممکن است کودک وقتی می خواهد برای اولین بار این بازی ها را انجام دهد، متوجه توضیحات شما نشود و حوصله اش برود و اشتیاقی به بازی پیدا نکند.در این شرایط بهتر است شما اول این بازی را انجام دهید تا برای کودک قابل فهم شود. می توانیم از فرزندان دیگر در خانه یا دوستان کودک یاری بگیریم و به صورت نوبتی این بازی ها را انجام دهیم.
http://mehrbrainclinic.com.