بریدگی تاندون های اکستانسور یا باز کننده انگشت
هر انگشت دست یک تاندون اکستانسور یا باز کننده دارد که هم به استخوان بند انتهایی و هم به استخوان بند وسطی انگشت میچسبد. عضلات این تاندون ها در ناحیه ساعد قرار دارند و تاندون آنها پس از عبور از پشت مچ دست و پشت دست به انگشتان میرسند.
بریدگی این تاندون ها میتواند به علت آسیب نافذ در پشت انگشت و یا در پشت دست و یا در پشت مچ دست و حتی پشت ساعد باشد.
مهمترین علامت بریده شدن تاندون اکستانسور هر انگشت عدم توانایی آن انگشت در مستقیم و صاف شدن است.
البته به علت مکانیسم های بسیار پیچیده ای که در تاندون های اکستانسور دست وجود دارد ممکن است یک تاندون اکستانسور انگشت حتی بصورت کامل بریده شود ولی تا چند روز بیمار بتواند انگشت دستش را صاف کند.
پس هر بیماری که به علت جسم برنده ای دچار زخم پشت انگشتان یا دست یا مچ دست شود باید بدون توجه به توانایی حرکات انگشت برای معاینه به پزشک مراجعه کند.
پزشک معالج در صورت کوچکترین شکی به بریدگی تاندون اکستانسور، بیمار را تحت عمل جراحی قرار میدهد تا از سالم یا پاره بودن تاندون مطمئن شود. تاندون در صورت بریده شدن باید ترمیم شود. نتایج ترمیم بریدگی تاندون اکستانسور در پشت دست بهتر از پشت انگشتان است.
در پشت انگشتان این تاندون ها بسیار ظریف بوده و جراحی آنها مشکل تر است. در بریدگی تاندون های اکستانسور در پشت دست در مواردی که دو سر تاندون بریده شده به علت وسعت بریدگی و آسیب به هم نمیرسند پزشک معالج میتواند سر انتهایی تاندون بریده شده را به سر پرگزیمال تاندون مجاور آن پیوند بزند.
در صورتی که بریدگی تاندون های اکستانسور دست ترمیم نشوند جدا از اینکه
توانایی صاف شدن انگشت دست مختل میشود بیمار پس از مدتی دچار تغییر شکل و دفرمیتی هایی
در انگشت همان دست میشود که در مبحث پارگی های تاندون اکستانسور بدون ضربه نافذ در
باره آنها بیشتر بحث میشود
.