درمان آرتروز لگن و ران
اگرچه تغییر مفصل ران (لگن) نشأت گرفته از ابتلا به آرتروز برگشتپذیر نیست، اما پیشرفت بیماری را میتوان آهسته کرد. اصلیترین درمان این عارضه فیزیوتراپی است که با هدف کاهش بار تحمیل شونده بر مفصلهای ران (لگن)، کاهش التهاب و افزایش قدرت عضلانی و دامنه حرکتی انجام میشود. درمانهای پزشکی، مانند تجویز دارو، تزریق و جراحی، نیز در موارد متوسط تا شدید آرتروز لگن کاربرد دارد.
روش های درمان آرتروز مفصل لگن و ران
درمان غیر جراحی آرتروز مفصل لگن و ران
درمان آرتروز لگن به طور قطعی وجود ندارد ولی روشهای درمانی برای کاهش ناراحتی و کنترل تخریب مفصل ناشی از این بیماری وجود دارد.
دارو: پزشک ممکن است بعد از تشخیص آرتروز لگن برای کنترل درد داروهایی تجویز کند.
– داروهای ضدالتهابی نظیر ایبوپروفن
– کورتیکواستروئید ها، تزریق برای جلوگیری التهاب در مفصل
– دارو های ضد روماتیسمی برای بهبود علائم (SMARD) و داروهای ضد روماتیسمی برای بهبود بیماری (DMARD)
عصا و واکر: وسایلی نظیر عصا و واکر به بیمار برای راه رفتن آسانتر و مطمئنتر کمک میکند.
درمان فیزیکی: این درمانها نقش بسیار حیاتی در مدیریت درمان غیر جراحی آرتروز مفصل لگن و ران دارند.
– هدف اولیه از درمانهای فیزیکی یادگیری چگونگی کنترل علائم و افزایش حداکثری کارکرد رانها و مفاصل رانها است.
– یادگیری راههای آرام کردن درد و علائم دیگر شامل ماساژ و گرما درمانی
– یک عصا یا واکر برای کاهش فشار روی مفاصل رانها در هنگام راه رفتن موردنیاز است.
– محدودهای از حرکات و تمرینات کششی برای بهبود حرکت در مفاصل رانها
عمل جراحی
در صورتی که روش های غیرجراحی در تسکین درد موثر نباشند، جراحی بهترین گزینه بعدی است. نوع مخصوص جراحی که به بهترین شکل هر فرد را درمان می کند متغیر است و تصمیمی است که باید با مشورت با جراح ارتوپد گرفته شود. در اغلب موارد آرتروز پیشرفته، جراحی تعویض مفصل لگن برای کاهش درد و بازیابی فعالیت مفصل لگن بهترین روش درمانی است. روش های جراحی مخصوص درمان بیماری آرتروز لگن از قرار زیر هستند:
استئوتومی: در این روش جراحی ،راس استخوان ران یا حفره ای مفصل بریده می شود و مجددا هم طراز می گردد تا فشار از مفصل لگن برطرف شود. این روش به ندرت برای درمان آرتروز لگن استفاده می شود.
جراحی بازسازی مفصل لگن: در این روش جراحی تعویض مفصل لگن، استخوان و غضروف آسیب دیده در حفره مفصل لگن خارج می شود و یک شل فلزی جایگزین آن می شود. با این حال، راس استخوان ران خارج نمی شود، بلکه در عوض با یک پوشش فلزی نرم پوشانده می شود.
جراحی تعویض مفصل لگن کامل: پزشک راس استخوان ران و حفره مفصل لگن آسیب دیده را خارج می سازد و سپس سطوح مفصل سرامیکی، پلاستیکی یا فلزی جدید را در جای آنها قرار می دهد تا دامنه حرکتی مفصل لگن خود را بازیابی شود.